urbanacademyTapahtumat

Kaupunkiakatemian aamukahvit: Vähähiilinen kaupunki – ilmastoviisas elinpiiri ja suunnittelujärjestelmä 16.2.2022

17 tammikuun 2022

Kaupunkiakatemian aamukahvitapahtumien vuoden 2022 sarja alkaa helmikuussa. Kaupunkiakatemian vuositeemana on Ilmastotekojen kaupunki, ja vuoden tapahtumissa tuodaan yhteen tutkimusta ja kehittämistyötä erityisesti ilmastoratkaisujen kysymyksissä. Helmikuun aamukahvit toteutetaan yhteistyössä DecarbonHome ja CO-CARBON -tutkimushankkeiden, sekä Vantaan kaupungin kanssa.

Tapahtumassa keskitytään ilmastoviisauden edistämiseen kaupungissa. Kaupungeilla on monia haasteita pyrkiessään kohti oikeudenmukaista kestävyysmurrosta, ja tutkimustieto tehokkaista ratkaisuista on erittäin tärkeää. Kaupunkiympäristöllä ja sen suunnittelulla on merkittävä rooli ilmastoviisauden parantamiseksi kaupungeissa ja tätä aihetta lähestytään aamukahveillamme esitysten ja keskustelujen kautta eri näkökulmista. Aamukahvien äärellä pureudutaan esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

Millä tavoilla suunnittelun hallinto mahdollistaa tai estää vähähiilisen ympäristön rakentumista?

Miten asukas voi vaikuttaa hiilikädenjäljen kasvattamiseen tilojen käytön avulla? Entä kaupunki tiloja suunnittelemalla?

Kaupunkiakatemian aamukahvit tarjoillaan kaikille kiinnostuneille, tervetuloa mukaan!

Aika: 16.2.2022 klo 9-10.30

Paikka: Teams-tapaaminen

Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksellaLiity kokoukseen napsauttamalla tätä

Ohjelma:

9:00 Avaus

Maankäytön suunnittelun rooli vähähiilisen kaupungin mahdollistamisessa: Tutkimuskoordinaattori Vesa Kanninen, Helsingin yliopisto. Decarbon-Home.

Urbaanin asuinympäristön hiilikädenjälkipotentiaali: Tohtorikoulutettava Antti Kinnunen, Aalto-yliopisto, rakennetun ympäristön laitos. CO-CARBON.

-Vähähiilinen kaupunki case Vantaa: Ympäristösuunnittelija Marja Vuorinen, Vantaan kaupunki.

10:30 Lopetus

 

#ilmastotekojenkaupunki #kaupunkiakatemia2022

 

Ohjeita Teamsin käyttöön

Jos sinulla ei ole Teams-tiliä, klikkaa osallistumislinkkiä, joka avaa verkkosivun, jossa näet kaksi vaihtoehtoa: Lataa Windows-sovellus ja Liity sen sijaan verkossa. Jos liityt verkossa, voit käyttää selaimena  joko Microsoft Edgeä tai Google Chromea. Selain saattaa kysyä, saako Teams käyttää laitteesi mikrofonia ja kameraa. Salli se, jotta sinut nähdään ja kuullaan kokouksessa. Kirjoita nimesi ja määritä ääni- ja videoasetukset

 

Kysymyksiä, palautetta tai ideoita tulevien aamukahvitilaisuuksien teemoiksi voit esittää laittamalla sähköpostia osoitteeseen eetu.niemi@vantaa.fi

 

Valokuva: Olivia Ranta / Vantaan kaupunki