urbanacademyTapahtumat

Kaupunkiakatemian aamukahvit: Kaupunki energiamurroksessa 12.10.2022

13 syyskuun 2022

Miten energiapositiivisia kaupunkialueita rakennetaan meillä ja muualla? Millaista on olla kaupunkilainen energiamurroksen keskellä?

Kaupunkiakatemian vuositeemana on Ilmastotekojen kaupunki, ja vuoden tapahtumissa tuodaan yhteen tutkimusta ja kehittämistyötä erityisesti ilmastoratkaisujen kysymyksissä.

Kaupunkiakatemian lokakuun aamukahveilla puhutaan energiapositiivista kaupunkialueista. Energiapositiiviset alueet, eli alueet jotka tuottavat enemmän energiaa kuin kuluttavat, ovat yksi niistä keinoista, joiden avulla kaupungit pyrkivät saavuttamaan ilmastotavoitteitansa. Puhujat tuovat esiin uusimman tutkimuksen näkökulmia sekä esimerkkejä energiapositiivisten alueiden kehittämisestä.

Online webinaarikahvit tarjoillaan yhteistyössä Espoon kaupungin ja Horizon 2020 -hanke SPARCS:n kanssa.

Kaupunkiakatemian aamukahvit tarjoillaan kaikille kiinnostuneille, tervetuloa mukaan!

Aika: 12.10.2022 klo 9-10.30

Paikka: Teams-tapaaminen

Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella: Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Ohjelma:

9:00 Avaus

-Mari Hukkalainen, erikoistutkija, VTT. “Energiapositiiviset alueet osana ilmastoneutraalien kaupunkien kehittämistä”

-Kaisa Matschoss, dosentti, Helsingin yliopisto. “Kaupunkilainen energiamurroksen keskellä”

-Joni Mäkinen, erityisasiantuntija, Espoon kaupunki. “Kaupungin näkökulmia energiapositiivisten alueiden kehittämisestä”

10:30 Lopetus

#ilmastotekojenkaupunki #kaupunkiakatemia2022

 

Ohjeita Teamsin käyttöön

Jos sinulla ei ole Teams-tiliä, klikkaa osallistumislinkkiä, joka avaa verkkosivun, jossa näet kaksi vaihtoehtoa: Lataa Windows-sovellus ja Liity sen sijaan verkossa. Jos liityt verkossa, voit käyttää selaimena  joko Microsoft Edgeä tai Google Chromea. Selain saattaa kysyä, saako Teams käyttää laitteesi mikrofonia ja kameraa. Salli se, jotta sinut nähdään ja kuullaan kokouksessa. Kirjoita nimesi ja määritä ääni- ja videoasetukset

 

Kysymyksiä, palautetta tai ideoita tulevien aamukahvitilaisuuksien teemoiksi voit esittää laittamalla sähköpostia osoitteeseen eetu.sonck@vantaa.fi

 

Kuva: Jyri Huhtala / Vantaan kaupunki