Tutkijatohtori

Niharika Singh 2023-2025

Blogi

Niharika Singh on koulutukseltaan tietotekniikan insinööri, ja hänellä on laaja kokemus älykkäiden vihreiden viestintäverkkojen rakentamisesta verkkoalgoritmien ja koneoppimisen avulla. Hän on erikoistunut tekoälyn alaan ja keskittyy erityisesti vahvistusoppimiseen.

Niharika työskentelee post doc -tutkijana Kaupunkitutkimusinstituutti Urbariassa ja tietojenkäsittelytieteiden laitoksella. Hän työskentelee CousCOUS-hankkeessa, joka vastaa ilmanlaadun haasteisiin auttamalla kaupunkeja suunnittelemaan ilmastoterveellisiä kaupunkialueita ottaen huomioon niin tulevaisuuden liikennevirrat kuin väestörakenteetkin. Hankkeessa yhdistyvät tekoälyn, ilmakehätieteiden ja yhteiskuntatieteiden alat.

Niharikan työhön CousCOUS-hankkeessa kuuluu hierarkkisen vahvistusoppimisen suunnittelu, joka tarjoaa päätöksentekijöille ja kaupunkisuunnittelijoille maailmanlaajuisesti uutta, merkityksellistä tietoa ja välineitä tulevaisuuden kestävien kaupunkien luomista varten. Hänen suunnittelemansa algoritmi toimii hyödyntämällä ja analysoimalla eri lähteistä, kuten väestö-, ilmasto- ja liikennetiedoista, saatuja korkean resoluution tietoja ja toimii tiiviisti sekä yhdessä että yhteistyössä asianomaisten sidosryhmien kanssa.

Tutkimustulokset ja julkaisut

Tutkimusjulkaisut Helsingin yliopiston tutkimusportaalissa