urbanacademyUutiset

Lopputyömarkkinoiden kautta projektityöntekijäksi

18 marraskuun 2020

Keväällä 2020 Pietari Suomela selaili Kaupunkiakatemian opiskelijoiden sähköpostilistoille välittämiä lopputöiden aiheita. Espoon kaupungin strategiayksikön tutkimus- ja tilastot vastuualueen tarjoamassa gradun aiheessa kuntapalveluiden laadusta häntä kiinnosti kytkös käytännön kehittämiseen hallinnossa, josta hänellä oli töiden ja opiskelujen kautta hankittua aiempaa osaamista.

Harjoittelun jälkeen Pietari Suomela aloitti työt Kaupunkiakatemiassa projektityöntekijänä lokakuussa 2020. Hän työskentelee vuoden loppuun asti erilaisten viestintään liittyvien työtehtävien parissa ja edistää myös Kaupunkiakatemian tunnettavuutta Espoon kaupungilla, johon työtehtävä on hallinnollisesti sijoitettu.

Pietari opiskelee Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa hallinnon ja organisaatioiden tutkimusta. Hänen gradunsa käsittelee kansalaisten tyytyväisyyttä julkisten palveluiden laatuun. Kaupunkitutkimusta- ja kehittämistä tutkimus lähestyy etenkin asukaslähtöisen palvelukehittämisen näkökulmasta. Myös hallinnon ja akateemisen maailman erot tyytyväisyyden mittaamisessa nousevat tutkimuksessa esille.

Graduyhteistyössä kaupungin kanssa on ollut Pietarin mukaan monta hyvää puolta: Valmiin aineiston, palkallisen harjoittelun sekä asiantuntevan ohjauksen lisäksi Espoo sekä muut pk-seudun kaupungit ovat monipuolisia ja ajankohtaisia tutkimuskohteita. Tutkimuksessa käytettävä aineisto perustuu Kaupunki- ja kuntapalvelututkimukseen, jota on Espoon lisäksi tehty myös Helsingissä ja Vantaalla sekä muissa kaupungeissa.

”Aiemmat kokemukset työskentelystä tutkimuksen ja hallinnon välisen suhteen parissa lieneekin syy siihen, miksi työskentelyn aloittaminen Kaupunkiakatemian projektityöntekijänä tuntui hyvin luonnolliselta jatkumolta”, arvelee Pietari. Kaupunkeja koskevan tutkimuksen ja kaupunkikehittämisen laajuus sekä moninaisuus ovat olleet hänestä mielenkiintoisinta uudessa työssä.

Pietarin yhteystiedot 31.12.2020 asti

pietari.suomela@espoo.fi

+358 40 639 43 12