Tutkijatohtori

Marco Lovati

Marco Lovati on suorittanut tekniikan tohtorin tutkinnon energiatekniikassa Trenton yliopistossa Italiassa vuonna 2020, ja on valmistunut Pavian yliopistosta Italiasta rakennustekniikan insinööriksi (Architectural Engineering).

Marco Lovati on kehittänyt yhteistyössä kollegojensa kanssa taloudellisista kannustimista vapaan menetelmän ja ohjelmistotyökalun, jolla voidaan mitata ja arvioida rakennuksen sähkön käyttöön perustuvien integroitujen aurinkosähköjärjestelmien kokoa. Vuosina 2017-2019 Lovati vastasi Horizon2020 -rahoitteisen EnergyMatching-hankkeen osakokonaisuudesta, jossa hänen suunnittelumenetelmiään sovellettiin kolmen aurinkosähköjärjestelmän suunnitteluun eri Euroopan maissa. Aurinkosähköjärjestelmiä rakennetaan parhaillaan.

Ennen Aalto-yliopistoon siirtymistä hän työskenteli Dalarna yliopistossa Ruotsissa. Siellä hän keskittyi alueellisella tasolla yhteisesti omistettujen aurinkosähköjärjestelmien tulevaisuuden liiketoimintamalleihin. Lovatin tämänhetkisiin kiinnostuksen kohteisiin kuuluu rahoitus- ja talousinstrumenttien tarkasteleminen siten, että rakennuksen integroitu aurinkosähköjärjestelmä voitaisiin toteuttaa optimaalisesti.

Tutkimusjulkaisut Aalto-yliopiston tutkimusportaalissa